Izglītības programmu
īstenošanas vieta
Dagda Višķi
Sākums \ Aktualitātes \ Ziņu arhīvs

Noslēgts sadarbības līgums ar SIA "INTRAC LATVIJA"

04.10.2021
 

Daugavpils būvniecības tehnikums noslēdzis sadarbības līgumu ar SIA “INTRAC LATVIJA” . SIA “INTRAC LATVIJA” ir industriālās, lauksaimniecības un meža tehnikas tirdzniecības un pēcpārdošanas apkalpošanas uzņēmums Latvijā, toties Daugavpils būvniecības tehnikums īsteno mācību programmas „Lauksaimniecības mehanizācijas tehniķis” Višķos un „Smago spēkratu mehāniķis” Daugavpilī.

Nolūkā nodrošināt profesionālās izglītības pieejamību un  kvalificētu speciālistu sagatavošanu darbam industriālās vai lauksaimniecības tehnikas (smago spēkratu, būvmašīnu un celtniecības tehnikas jomā) tehnikums un uzņēmums vienojās par sadarbību dažādās jomās - profesionālās izglītības programmu  izstrādē un īstenošanā, mācību prakses darba vidē balstīto mācību organizēšanā, karjeras pasākumu un semināru īstenošanā, pedagogu iesaistē un pilnveidē, utt.

SIA “INTRAC LATVIJA”  nodarbojas ar rezerves daļu izsniegšanu un tehnikas remontu. Šajā rudenī tika organizēta mācību ekskursija uz uzņēmumu un tā servisu. Tehnikuma topošajiem automehāniķiem bija saistoši apmeklēt šo uzņēmumu, lai iepazītos ar piedāvātajām prakses vietām, atalgojumu prakses laikā, kā arī darbu ar kvalificētiem un zinošiem profesionāļiem.

Audzēkņi vispirms tika iepazīstināti ar uzņēmuma vēsturi, darbības jomu un darba un prakses iespējām uzņēmumā. Pēc prezentācijas grupa devās uz smagās tehnikas servisu. Audzēkņi tika iepazīstināti ar profesiju pārstāvju ikdienas darbu un pienākumiem, ar uzņēmumu aprīkojumu un piedāvātajiem pakalpojumiem.

Audzēkņiem bija iespēja uzzināt par jaunākajām tendencēm un nozares darba tirgus situāciju. Bija iespēja uzdot jautājumus, ko jaunieši aktīvi izmantoja.

 

Sagatavoja:

Komunikācijas un karjeras centrs



 
 
« atpakaļ